NFL-coach John Madden overleden

NFL-coach en commentator John Madden is overleden. Het populaire voetbalfiguur hielp de populaire te starten Madden NFL videogameserie met Electronic Arts. Hij was 85 jaar oud.

Voor zijn betrokkenheid bij de Madden reeks games, Madden was de hoofdcoach van de Oakland Raiders. Nadat hij het team naar de Superbowl had gebracht en in 1976 had gewonnen, werd de coach een prominente omroep voor verschillende sportzenders.

Toen, eind jaren tachtig, benaderde Electronic Arts Madden om zijn naam te gebruiken voor een nieuwe serie voetbalvideogames. Dat videospel werd John Madden Voetbal, uitgebracht in 1988 voor MS-DOS. EA heeft de serie later omgedoopt tot Madden NFL in 1994. Van de serie zijn in de loop van tientallen jaren miljoenen exemplaren verkocht en het is het enige spel met officiële licentie van de National Football League.

Hoewel Madden al geruime tijd geen deel uitmaakt van de ontwikkeling van de game, is de serie nog steeds een steunpilaar op het gebied van sportvideogames. Terug in 2020, Madden 21 werd de bestverkochte game van augustus. En hoewel de serie het afgelopen decennium niet veel is veranderd, dient het nog steeds als een van de bestverkochte titels van EA. Zozeer zelfs dat EA zijn licentieovereenkomst met de NFL tot 2026 heeft verlengd.

[Source: VGC]

creditSource link

Psp-Lessen-Marian.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart