Steeds weer records breken

April werd een recordmaand voor een paar mensen, en zeker niet voor Sony; ze bereikten mijlpalen met zowel hun PlayStation 4- als PlayStation 5-consoles. Ze waren echter niet de enigen die dat deden, want de Plicht franchise had veel eigen succes.

PlayStation 5 wordt de snelst verkopende console in de geschiedenis van de VS

Ondanks de schaarse beschikbaarheid van de console, werd de PlayStation 5 de snelst verkopende console in de VS, zowel in termen van eenheden als verkopen in dollars. Het was de eerste van vele records die het in 2021 zou gaan breken. Sony kondigde aan dat hun Game- en Netwerkservices-divisie haar beste jaar ooit had door tegen eind maart 2021 wereldwijd 7,8 miljoen PS5-consoles te verzenden. Daarna gingen ze door met de verkoop van 10 miljoen PS5-consoles tegen eind juli en bereikte 1 miljoen verkochte exemplaren in Japan en het VK met een snelheid die veel sneller was dan die van de PS4-console. Er wordt ook geschat dat de PS5 twee keer zoveel eenheden heeft verkocht als de Xbox Series X|S wereldwijd.

Sony is niet van plan om snel op zijn lauweren te rusten. Ze willen meer exclusieve PlayStation-games op de PS5 maken dan enige andere consolegeneratie ervoor. Het bedrijf streeft naar een marktaandeel van meer dan 50% in de inkomsten uit consolegames met de PS5 door in het boekjaar 2022 meer dan 23 miljoen consoles te verkopen. Daarvoor willen ze een record ‘tweede jaar’ voor de console hebben door meer dan de 14,8 miljoen eenheden te verkopen die in het tweede jaar door de PlayStation 4-console zijn verschoven. De tekorten aan componenten zullen echter moeten worden opgelost om daar enige kans op te maken.

PlayStation 4 verkoopt meer games dan enige andere console in de geschiedenis

PlayStation Nieuws april 2021

Het succes van Sony was niet alleen beperkt tot de PS5-console. Tegen het einde van het fiscale jaar waren er tijdens zijn levensduur 1.577 miljard PS4-games verkocht, waarmee het vorige record van de PlayStation 2 werd verslagen. Datzelfde jaar werden bijna 339 miljoen games verkocht tussen de PlayStation 4 en PlayStation 5, een stijging van 22% van het jaar ervoor. Dit betekende dat er het hele jaar door gemiddeld 600.000 games werden verkocht via de PlayStation Store.

Later in het jaar bereikte de PlayStation 4-console een levenslange verkoop van 116,4 miljoen stuks wereldwijd. Desondanks was de verkoop van de PS4-console dramatisch gedaald met slechts 500.000 verkochte eenheden tussen april en juni 2021. Dit was niet verwonderlijk gezien de release van de PS5-console een enorm deel van de verkoop wegnam. Sony stopte ook met de productie van veel PS4-modellen, waardoor ze eind 2021 extreem moeilijk te vinden zijn.

Call of Duty Warzone Brak Download en spelerrecords

PlayStation Nieuws april 2021

Plicht‘s free-to-play-aanbod bleef het hele jaar door groeien. Helemaal aan het begin van de maand, de Season Two Reloaded-update voor Call of Duty: Warzone brak verkeersrecords voor internetserviceproviders met providers zoals Virgin Media die hun grootste dag ooit voor gegevensdownloads rapporteerden. Hoewel dit niet de eerste keer was dat de game dit deed, was het wel de eerste keer oorlogsgebied 100 miljoen spelers overtroffen.

Activision is van plan de game de komende jaren te ondersteunen en op unieke manieren te koppelen aan de jaarlijkse premium-releases. Om dit te doen, is ontwikkelaar Raven Software naar verluidt in 2021 met bijna 50% gegroeid. Geruchten beschrijven ook hoe “vrijwel” elke studio bij Activision” was betrokken bij de ontwikkeling van de Plicht franchise vóór de release van Call of Duty: Vanguard in november. Of dat nu is veranderd, valt nog te bezien, maar Activision heeft nog geen nieuwe games aangekondigd in hun studio’s.

PlayStation 5 krijgt zijn eerste grote update

PlayStation Nieuws april 2021

Oké, dit is niet een van de meest baanbrekende verhalen, maar het was een mijlpaal van een ander soort voor de console. De eerste grote update bracht nieuwe functies met zich mee, zoals de mogelijkheid om externe USB-opslagapparaten te gebruiken, nieuwe cross-gen Share Play-opties, pre-downloadbare game-updates en nieuwe trophy-instellingen. Later in het jaar konden spelers met een verdere update de beschikbare interne SSD-ruimte in hun PS5-consoles, 3D-audio via tv-luidsprekers en meer wijzigingen in trohpy-instellingen uitbreiden. Natuurlijk waren er tal van updates die ook gewoon “de systeemprestaties verbeteren”, maar Sony zal in 2022 hun “interessante, opwindende, fantastische” lijst met ideeën voor toekomstige PS5-updates willen waarmaken.

Onze favoriete anekdote van april 2021

PlayStation Nieuws april 2021

Er was weliswaar niet veel raar en geweldig nieuws in april, maar IO Interactive onthulde wel dat hun populaire Hitman franchise eindigde bijna als een gratis te spelen game. Toen IO Interactive op het punt stond te worden gedropt door Square Enix nadat ze het vertrouwen in de… Hitman franchise, de ontwikkelaar debatteerde of hij onafhankelijk zou worden of zich zou laten opkopen door een ander bedrijf. In die periode bespraken ze plannen met geschikte investeerders en hun visie op de franchise. Een van deze ideeën was om te keren Hitman in een gratis te spelen spel.

IO Interactive vond dat niet leuk. In plaats daarvan stapten ze af van het episodische formaat met Hitman 2 voordat de World of Assassination-trilogie eindigde met het enorm succesvolle Hitman 3. De ontwikkelaar geeft nog steeds veel gratis post-launch-inhoud vrij voor hun laatste titel, en heeft zojuist beloofd een tweede jaar inhoud toe te voegen met een nieuwe locatie. Als dat klaar is, gaan ze weg van Agent 47 en gaan ze aan de slag Project 007 en een onaangekondigd multiplayer-project.

PSLS-game van april 2021: Returnal

PlayStation Nieuws april 2021

Terugkeer is een essentiële PS5-titel, nu en tijdens het leven van de console. Housemarque nam de rogue-achtige bullet-hell-formule en paste deze toe op een AAA-ervaring op een manier die iets uitzonderlijk unieks en toch volledig vertrouwds creëert. Terugkeer is een boeiende ervaring in verhaal, gameplay en spelerontdekking, consequent verrassend op elk niveau. De PS5-technologie gebruiken op een manier waar de meeste andere ontwikkelaars nauwelijks gebruik van maken, Terugkeer voelt aan als een van de eerste echt next-gen-ervaringen, waarmee Housemarque de weg vrijmaakt voor de nieuwe console. En net als Housemarque-games ervoor, is dit het soort game dat de tand des tijds zal doorstaan ​​en smeekt om extra cycli tot ver in de toekomst.

Stem morgen af ​​voor een samenvatting van de komende twee maanden van het jaar, mei en juni. We hebben meer interessante nieuwsverhalen, anekdotes en games van de maand. Als je ze hebt gemist, kun je de voorgaande maanden hieronder bekijken:

creditSource link

Psp-Lessen-Marian.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart