E3 gaat door zonder Sony

In juni vindt de eerste grote gameconferentie van het jaar plaats, E3. Vanwege de aanhoudende Covid-19-pandemie was er geen persoonlijke ontmoeting. In plaats daarvan waren er tal van uitgevers en ontwikkelaars die hun eigen digitale shows deden, terwijl Geoff Keighley besloot om tegelijkertijd Summer Game Fest te organiseren voor degenen die niet wilden deelnemen aan E3.

E3 2021 gaat door, maar zonder aanwezigheid van Sony

Terwijl veel van de grotere ontwikkelaars en uitgevers deelnamen aan de digitale E3, besloot Sony de show te missen. Er was nog genoeg te zien zonder hen, inclusief aankondigingen van blockbuster-games. Ubisoft was degene die dingen begon met kleinere onthullingen van Rocksmith+ en Dans gewoon 2022, hoewel ze hebben bevestigd Assassin’s Creed Valhalla een tweede jaar inhoud zou krijgen. Op dezelfde dag onthulde Square Enix ook Marvel’s Guardians of the Galaxy en Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin.

Xbox en Bethesda waren de volgende dag de sterren van de show, maar ze hadden ook nog genoeg om PlayStation-gamers te laten zien. Hades, Een plaagverhaal: Requiem, Battlefield 2042, en Eiyuden Chronicle: Rising ze maakten allemaal hun debuut voor consoles. Psychonauten 2 en Diablo II: herrezen beide kregen een releasedatum, terwijl verdere inhoud werd bevestigd voor DOOM Eeuwig en Fallout 76. Capcom was de laatste interessante conferentie voor PlayStation-spelers, hoewel ze alleen echt bevestigden Resident Evil Village zou DLC krijgen, iets wat we nog moeten zien.

Summer Game Fest begon sterk, maar stapte toen op voor E3

PlayStation Nieuws juni 2021

Summer Game Fest begon voor E3 en wist de show te stelen met mogelijk de meest opwindende show van de maand. De Kickoff Live 2021-show aangekondigd Tiny Tina’s Wonderlands, Death Stranding Director’s Cut, Jurassic World Evolution 2, Zout en offer, en Tweepuntscampus. Seizoen 4 werd geïntroduceerd voor Call of Duty: Black Ops Koude Oorlog en oorlogsgebied, terwijl er trailers waren voor tal van andere games, waaronder Elden Ring, Far Cry 6, Back 4 Blood, Evil Dead: The Game, en Overwatch 2. Koch Media heeft zelfs een nieuw publicatielabel geïntroduceerd, Prime Matter genaamd, dat games gaat publiceren zoals Betaaldag 3.

Abandoned wordt een masterclass in hoe je geen game moet adverteren

PlayStation Nieuws juni 2021

Filmische first-person survival horror shooter Verlaten werd eigenlijk in april aangekondigd, maar de chaos begon pas in juni. Op de allereerste dag van de maand kondigde ontwikkelaar Blue Box Game Studios aan dat de game een eigen Realtime Trailers-app op PS5 zou krijgen om trailers en gameplay live op de console te laten zien. De release van de app werd vervolgens met een paar dagen vertraagd vanwege lokalisatieproblemen voordat deze werd verplaatst naar augustus. Er volgden meer problemen omdat ze de eerste trailer van de game zouden onthullen, die uiteindelijk drie dagen later verscheen. Het enige nadeel was dat het dezelfde teaser van vijf seconden was die ze eerder op Twitter hadden uitgebracht. De trailer was “binnenkort” beloofd, maar het moet nog het daglicht zien.

Ondertussen begonnen vergelijkingen en complottheorieën te ontstaan ​​over de vraag of de game echt de volgende aflevering in de Stille Heuvel franchise en Blue Box was echt Hideo Kojima. Blue Box leunde aanvankelijk in de complottheorieën, maar toen begon het echt uit de hand te lopen. Uiteindelijk moest de studio elke betrokkenheid bij Stille Heuvel of Kojima, hoewel er nog steeds sommigen zijn die ze niet geloven. Ze worden ook geconfronteerd met beschuldigingen dat ze oplichters zijn nadat spelers een uitgebreide geschiedenis van mislukte projecten en gebroken beloften vonden. Ze hebben zelfs doodsbedreigingen ontvangen.

Het laatste dat we hebben gehoord is dat er begin 2022 een speelbare proloog beschikbaar komt. Komt die op tijd uit? Ik denk dat we zullen moeten afwachten.

Sony verwelkomt Housemarque in PlayStation Studios

PlayStation Nieuws juni 2021

Sony heeft de laatste tijd nogal wat geld uitgegeven. Ze begonnen in juni met de overname van Housemarque, de studio achter Terugkeer en schiet ze op zoals de PS4-lanceringstitel Resogun. Tegelijkertijd lekte PlayStation Japan ook de overname van Demon’s Souls-remake ontwikkelaar Bluepoint Games. Dit werd destijds door beide partijen fel ontkend, hoewel het lek drie maanden later werd bewezen toen het officieel werd bevestigd in september.

Tussen deze twee overnames door voegden pc-porteringsspecialisten Nixxes Studios zich in juli bij PlayStation Studios en VR-veteranen Firesprite arriveerden kort voor Bluepoint in september. Firesprite nam vervolgens Fabrik Games over om “de catalogus van exclusieve games van SIE te versterken”. De lijst werd uiteindelijk in december afgesloten met de overname van supportstudio Valkyrie Entertainment. Volgens Hiroki Totoki, Chief Financial Officer van Sony, “zijn ze van plan om in de toekomst agressief te blijven investeren in onze ontwikkelingscapaciteit”. Rekening houdend met de laatste studio-acquisitie vóór dit jaar, Insomniac Games in augustus 2019, is vijf studio’s in één financieel jaar nogal een gewaagde zet.

Onze favoriete anekdote van juni 2021

PlayStation Nieuws juni 2021

WWE-worstelaar Booker T. Huffman, ook wel bekend als Booker T, had een persona die bekend stond als GI Bro toen hij in de jaren 90 deel uitmaakte van WCW. Het personage verscheen later ook in een stripboek. Wanneer Call of Duty: Black Ops 4 werd uitgebracht, nam Booker T aanstoot aan de overeenkomsten tussen die stripboekafbeelding en Black Ops 4 karakter Profeet. Hij voerde aan dat Activision niet had betaald voor licenties en daagde hen in 2019 voor de rechtbank. In juni 2021 werd die rechtszaak eindelijk beslecht en was het niet in het voordeel van Booker T.

Activision voerde aan dat de rechten op zijn beeltenis waren overgedragen aan WWE en dat Booker T geen zaak had, een argument dat de rechtbank het meest overtuigend vond. Het is niet de eerste keer dat Activision wordt beschuldigd van inbreuk op het auteursrecht op personages in hun Plicht games, iets wat ze blijven ontkennen. Een deel van die rechtszaken loopt nog.

PSLS-game van juni 2021: Ratchet and Clank: Rift Apart

PlayStation Nieuws juni 2021

Ratchet and Clank: Rift Apart is het bewijs dat sommige series tijdloos zijn. Het viert en behoudt de klassieke gameplay die bijna 20 jaar geleden voor het eerst werd gecreëerd, terwijl het zich tegelijkertijd helemaal thuis voelt als een PS5-showcase. Het vertelt een oprecht verhaal dat verder gaat dan Ratchet en Clank en nieuwe personages binnenbrengt die op zichzelf staan. En die instrumenten van vernietiging? Ze zijn hier massaal, destructiever dan ooit tevoren. Ratchet and Clank: Rift Apart zet de PlayStation-erfenis voort en ik kan niet anders dan hopen dat dit mettertijd de terugkeer inluidt van de PlayStation-buddyplatformspelers van weleer.

Stem morgen af ​​als we de tweede helft van het jaar ingaan. We hebben meer interessante nieuwsverhalen, anekdotes en games van de maand. Als je ze hebt gemist, kun je de voorgaande maanden hieronder bekijken:

creditSource link

Psp-Lessen-Marian.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart