PS.Blog-game van het jaar 2021: de winnaars – PlayStation.Blog

Nu de polls zijn gesloten en je stemmen zijn geteld, kunnen de winnaars van Game of the Year 2021 van PlayStation Blog worden bekendgemaakt. Een andere grote opkomst zorgde voor verhitte stemmingen in meerdere categorieën, met veel games die nek aan nek gingen voor topposities gedurende de stemperiode, terwijl last-minute wendingen ervoor zorgden dat categorieplaatsingen veranderden tot het einde van de peilingen.

Hartelijk dank, niet alleen aan iedereen die heeft gestemd en de tellingen van dit jaar tot een boeiend horloge heeft gemaakt, maar ook aan alle genomineerde studio’s die ons weer een uitstekend gamejaar hebben bezorgd.

Nu, op naar de winnaars!

Lady Dimitrescu | Resident Evil Village

Het is nogal passend dat het aantal stemmen van Gravin Alcina Dimitrescu dit jaar andere genomineerden in een van de meest populaire categorieën overschaduwde. In een franchise die al rijk was aan boeiende – en angstaanjagende – schurkenstreken, stond Lady Dimitrescu hoog in het vaandel. Van het besluipen van spelers door de gangen van haar weelderige woning tot het tot in de kern doorsnijden met intrekbare klauwachtige spijkers en tongsjorringen, ze was een onvergetelijke aanwezigheid.

Klinknagel | Ratchet & Clank: Rift Apart

Tenzo | Ghost of Tsushima Director’s Cut

Alex Chen | Het leven is vreemd: ware kleuren

Resident Evil Village

Van het beschimmelde onderkomen van de familie Baker tot de verraderlijke gronden rond kasteel Dimitrescu – Ethan Winters kan gewoon geen pauze nemen. Het verhaal van Resident Evil Village begint met bedrieglijke eenvoud: een man, zijn nieuwe familie en een tragisch verleden dat botst met een moeilijke toekomst. Capcom doet geweldig werk en bouwt geleidelijk voort op de omvang en bombast van Ethans zoektocht naar zijn dochter. Zodra de sintels vervagen in de explosieve finale, vraag je je misschien af ​​hoe dit verhaal begon in een rustig huis.

Het leven is vreemd: ware kleuren

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart

De stemrace voor Beste Art Direction was een nagelbijter, maar Ratchet & Clank: Rift Apart pakt de hoofdprijs. Insomniac Games hervindt de levendige intergalactische kunststijl van Ratchet & Clank sinds de PS2, en het schittert in dit première PS5-uitje. De expressieve gezichten van Ratchet en Rivet schitteren met nieuwe niveaus van gedetailleerde animatie. De supersnelle SSD van de PS5 zorgt voor een caleidoscopische botsing als artistiek contrasterende dimensies snel botsen. Ondanks de omvang van het avontuur slaagt Insomniac er nog steeds in om vloeiend over te gaan van hectische gameplay naar filmische tussenfilmpjes. Little Nightmares II staat op de tweede plaats met zijn zenuwslopende locaties, en It Takes Two staat op de derde plaats dankzij de onweerstaanbare esthetiek van kleine mensen in de grote wereld.

Marvel’s Guardians of the Galaxy

De aanstekelijke uitbundigheid van Marvel’s Guardians of the Galaxy gaat verder dan de pittige dialogen en oogverblindende buitenaardse vergezichten. Eidos-Montréal propte een echte who’s-who van de hitparades uit de jaren 80 om met muziek dezelfde over-the-top opwinding over te brengen als in de gameplay – en dan deed extra moeite om een ​​fictieve metalband uit de jaren 80 te creëren die gemakkelijk in de moderne afspeellijst van een metalhead zou kunnen passen. En laten we de meeslepende, avontuurlijke partituur niet vergeten … gewoon een audiotraktatie om te aanschouwen.

Ghost of Tsushima: Iki Island-uitbreiding

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Nier Replicant ver. 1.22474487139

Er zijn er twee nodig

Een ontroerend verhaal over echtscheiding en verzoening, een bijdehante praatboek en een leger gemilitariseerde eekhoorns zijn slechts enkele van de hoogtepunten in It Takes Two, maar deze nemen een achterbank in bij de ongelooflijke gameplay. Hazelight Studios’ genre-omspannende avontuur is vanaf de grond af opgebouwd met co-op voor twee spelers in gedachten, dus of je nu merkt dat je spijkers in muren schiet waar je partner vanaf kan slingeren, de tijd omkeert om ze te redden van een zekere dood of kikkers berijdt samen door de tuin, je hebt altijd een maatje aan je zijde tijdens dit vrolijke avontuur. Een instant multiplayer-klassieker.

Final Fantasy XIV: Endwalker

FIFA 22

EA’s FIFA 22 beloofde een echte next-gen voetbalervaring en stelde niet teleur. De HyperMotion-technologie bracht ons een meer authentieke en vloeiende voetbalervaring, terwijl het gebruik van 3D-audio – ons verder in de wedstrijd dan ooit tevoren trok – in combinatie met de haptische feedback en adaptieve triggers van de DualSense-controller, waardoor we het spel in onze handen konden voelen als het speelde zich af op het veld. EA heeft echt FIFA’s meest levensechte voetbalervaring tot nu toe geleverd.

Ghost of Tsushima Director’s Cut

Naast de vele andere updates voor Ghost of Tsushima voor de Director’s Cut, heeft Sucker Punch ook aanzienlijke verbeteringen aangebracht in de toegankelijkheid van het spel. Vier nieuwe, vooraf ingestelde besturingslay-outs, grotere tekst- en ondertitelgroottes, de mogelijkheid om vijanden vast te leggen en directionele haptiek op de DualSense for the Guiding Wind brachten het verbluffende avontuur naar meer spelers dan ooit tevoren.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Ratchet & Clank: Rift Apart

Weinig gameplay-functies zorgen ervoor dat de DualSense draadloze controller zoemt als een creatief arsenaal. Voor fans van de Ratchet & Clank-serie is het misschien geen verrassing dat Rift Apart een uitstekende showcase is van de haptiek en adaptieve triggers van de controller. Je kunt echt het verschil voelen, of je nu met het nederige Burst Pistol schiet of de rommelende verwoesting van de Negatron Collider loslaat. Insomniac Games gaat nog een stap verder, waardoor spelers extra finesse krijgen, afhankelijk van hoe ver ze de R2 adaptieve trigger indrukken (bijv. 50% indrukken om de werpboog weer te geven, volledig indrukken om te vuren). Van meeslepende gameplay tot meer controle, het bewijs ligt in handen van spelers.

Ghost of Tsushima Regisseurs Cut

Ratchet & Clank: Rift Apart

Volgens de fans heeft Insomniac Games de esthetische landing behouden door dit jaar zowel Best Art Direction als Best Graphical Showcase mee naar huis te nemen. Ratchet & Clank: Rift Apart’s fotomodus is een geweldige manier om de aandacht voor detail van de studio te waarderen, door in te zoomen op de kleine Lombax-haartjes over Ratchets ongelooflijke gezicht naar de textuur van zijn kleine bruine neus. Sterker nog, spectaculaire visuele effecten en verlichting helpen de innovatieve wapens van de game te verkopen. Weinig spelers zullen de eerste keer vergeten dat ze de Topiary Sprinkler op een enorme baas hebben afgevuurd, en keken vol ongeloof toe hoe het wezen meteen bedekt was met talloze kleine blaadjes. Al deze elementen versmelten tot een heerlijk hypnotiserend beeld.

Ghost of Tsushima Director’s Cut

Ghost of Tsushima Director’s Cut is meer dan een standaard heruitgave. Het prachtige avontuur van Sucker Punch keert terug met een gloednieuw hoofdstuk over het verhaal, een heel nieuw eiland om te verkennen en updates voor losbandige multiplayer Legends. Dat is nog voordat we de DualSense-functies, supersnel laden, 3D-audio en resolutie en framesnelheidsopties noemen die alleen PS5 kan bieden. Ghost of Tsushima was altijd een adembenemende ervaring, maar de Director’s Cut introduceert veranderingen die het naar een ander niveau tillen.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Legendarische Mass Effect-editie

Nier Replicant ver. 1.22474487139

Kena: Brug der Geesten

Deze categorie was getuige van de dichtste race van de awards, aangezien twee games nek aan nek bleven tijdens het stemvenster. Uiteindelijk pakte Kena: Bridge of Spirits echter het platina, waarbij Hades een welverdiend goud verdiende. Met Doki Doki Literatuurclub Plus! en Disco Elysium die respectievelijk zilver en brons in de wacht sleepten, toonde deze categorie het hoge kaliber – en de diverse ervaringen – van onafhankelijke studio-output dit jaar.

Doki Doki Literatuurclub Plus!

Disco Elysium – The Final Cut

Hitman 3

Het brengen van Agent 47 naar PS VR resoneerde met fans: Hitman 3 domineerde de stemming voor deze categorie. Door de wereld van moorden aan het platform aan te passen, konden spelers de dichtbevolkte, rijk gedetailleerde sandboxen van IO Interactive waarderen – en de inventieve verwijderingen erin ontdekken – op een geheel nieuwe manier. En als onverwachte bonus werd de VR-ondersteuning ook uitgebreid naar de eerste twee games.

Resident Evil Village

Bevredigend vuurgevecht, gedenkwaardige ontmoetingen, plotwendingen in overvloed. Er was veel aan te merken in Capcoms voortzetting van het verhaal van Ethan Winters. En dat is nog voordat je de gedurfde maar succesvolle puzzel van de studio van vier verschillende horror-subgenres – een voor elk van de vier Lords waarmee je te maken krijgt – hebt gewaardeerd en ze samenvoegt tot één samenhangend geheel. Iedereen zou iets te vrezen hebben in Village: iedereen die speelde vond weer een ongelooflijke aflevering van de Resident Evil-canon.

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Ratchet & Clank: Rift Apart

De terugkeer van Ratchet & Clank was niet alleen een viering van het geliefde duo, maar ook van de geavanceerde technologie onder de motorkap van de PS5 en de meeslepende functies van de DualSense-controller. Het dimensie- en planeethoppende avontuur boordevol spannende en steeds creatievere gevechten (Rifts en Topiary Sprinkler FTW) platformuitdagingen, minigames en meer. En natuurlijk maakten we kennis met Rivet en Kit, die al snel nieuwe PlayStation-iconen werden.

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Marvel’s Spider-Man 2

De eerste onthulling van Marvel’s Spider-Man 2 op PlayStation Showcase eerder dit jaar bood een verleidelijke blik op wat Peter en Miles hierna te wachten staat. En er is genoeg om in de nabije toekomst enthousiast van te worden: met Elden Ring en Horizon Forbidden West in februari begint 2022 goed.

Slapeloosheidsspellen

Gezien de Super Heroic-prestaties eind vorig jaar, had je begrepen als Insomniac de afgelopen 12 maanden een rustigere tijd had gehad. In plaats daarvan brak de studio nauwelijks zijn pas op weg naar 2021 en leverde niet alleen een PS5-showcasetitel af in de vorm van Ratchet & Clank: Rift Apart, maar boekte het de prestaties van het jaar door zijn Super Heroic-toekomst te plagen. Geen wonder dat het toen de eerste plaats innam als Studio van het Jaar.

creditSource link

Psp-Lessen-Marian.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart