Een ‘grote’ titel en een ‘nieuwe uitdaging’

In zijn eindejaarsboodschap voor fans, maker Hideo Kojima plaagde twee nieuwe videogameprojecten, waarvan één een “grote” titel is en de andere is beschreven als “een nieuwe uitdaging”.

Kojima maakte zijn opmerkingen in Famitsu’s jaarlijkse eindejaarsartikel waarin Japanse ontwikkelaars worden geïnterviewd en ondervraagd over hun plannen voor het komende jaar. Hij zei: “Omdat de grenzen van entertainment in de nabije toekomst verdwijnen, zou ik dit een jaar willen maken waarin we een stap vooruit zetten in het uitdagen van verschillende media en uitdrukkingen.”

Er gaan al lang geruchten dat Kojima aan een nieuwe Stille Heuvel spel ondanks zijn spraakmakende fall-out met Konami. Hij heeft de geruchten herhaaldelijk ontkend, maar veel bekende insiders en journalisten hebben bevestigd dat ze soortgelijke rapporten hebben gehoord, dus de status van Stille Heuvel is nog een groot vraagteken.

Eerder deze maand zei Kojima dat zijn bedrijf Kojima Productions actief mensen aanwerft voor verschillende rollen met als doel “originele” en “schandalige” AAA-titels te creëren. Sommige van de geadverteerde functiebeschrijvingen spreken over het maken van ‘high-end projecten’, dus hoewel we niet weten wat Kojima van plan is, is het zeker iets ‘groots’.

Elders in Famitsu’s reeks interviews plaagde Atlus een aankondiging voor 2022.

“Het personeel werkt hard aan de ontwikkeling om iets te maken dat voor iedereen interessant en bevredigend is”, zegt Shinjirou Takada. “Met Shin Megami Tensei V eindelijk vrijgegeven, we zijn opgelucht, hoewel we hopen ook dit jaar (2022) iets aan te kondigen, dus houd ons in de gaten.”

[Source: Gematsu]

creditSource link

Psp-Lessen-Marian.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart